top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEline Busser

De Unieke Kracht van Vrouwen: Meer dan Kleine Mannen!


Vrouwen zijn geen gecastreerde of kleine mannen. Dit is een overtuiging die lange tijd heerste, waarbij werd aangenomen dat vrouwen niet veel verschilden van mannen, behalve in hun kleinere gestalte en hersenomvang. Helaas werd dit vaak geassocieerd met het idee dat vrouwen minder intelligent waren en niet in staat waren belangrijke beslissingen zelfstandig te nemen.


Onderzoek en aannames

In de ontwikkeling en het onderzoek naar medicatie, voeding en verschillende chemische stoffen, zoals bestrijdingsmiddelen en voedseladditieven, werd er geen onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen. Hooguit werden er wat oppervlakkige aanpassingen gedaan op basis van lengte, lichaamsgrootte en misschien zelfs lichaamsvet. Het leek erop dat de nuances en complexiteiten van het vrouwelijk lichaam over het hoofd werden gezien.Maar toen kwam het besef dat er wel degelijk verschillen bestaan tussen mannen en vrouwen. En dat veroorzaakte een probleem: de onvoorspelbare cyclus bij vrouwen bracht te veel variabelen met zich mee, waardoor onderzoeken te complex werden om te

interpreteren. Als gemakkelijke oplossing werden net na de geboorte gecastreerde mannetjesmuizen en ratten gebruikt als vervanging voor vrouwtjes. Deze dieren konden beter doorgaan voor vrouwtjes, zowel wat betreft hun hormonen als hun grootte.


Pas de afgelopen 10 jaar is er een groter begrip ontstaan over de werking van hormonen en de verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke hormonale processen. Er wordt steeds meer genderspecifiek onderzoek uitgevoerd, wat ons nu duidelijk laat zien dat de vrouw geen kleine versie van de man is. Het hormonale stelsel van vrouwen heeft een ongelofelijke invloed op ons gehele systeem.


Vrouwenbrein vs mannenbreinHoewel de hersenen van een vrouw kleiner zijn, zijn ze buitengewoon efficiënter dan die van mannen. Dit komt doordat vrouwen per zenuwcel meer verbindingen hebben en per cm3 een hogere verbranding, waardoor hun hersenen 15% harder kunnen werken.


Je kunt je wel voorstellen dat dit grote gevolgen heeft voor bestaande medicatie, methoden en technieken die zijn ontwikkeld op basis van kennis en theorieën van vóór deze tijd. In de hulpverlening en persoonlijke ontwikkelingsbranche zien we dit terug. Vrouwen werken hard aan zichzelf, maar hebben vaak het gevoel dat ze steeds terugvallen, dat ze het gewoon niet kunnen, of dat er iets mis met hen is.


En dat is absoluut niet waar! Vrouwen zijn geen kleine mannen en hebben daarom iets ANDERS nodig dan mannen om zichzelf te helen, te ontwikkelen en duurzame transformatie door te maken.


Hier komt Creatrix® om de hoek kijken.

Creatrix® is gebaseerd op uitgebreid sexe-specifiek onderzoek en richt zich specifiek op vrouwen. Het is een methode die zorgt voor snel, pijnloos en duurzaam resultaat - gegarandeerd!

Ben je benieuwd naar wat Creatrix® voor jou kan betekenen? Laat het me weten, ik vertel je er graag alles over!


9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page