top of page
Meisje met uitgestrekte armen
creatrix-logo-WHITE-BACKGROUND.jpg

Wat is Creatrix®?

Creatrix® is een methode, speciaal ontwikkeld voor vrouwen, waarmee middels een geavanceerde visualisatietechniek belemmerende overtuigingen en emoties worden opgelost. 

In de methode wordt rekening gehouden met de verschillende elementen die voor een vrouw essentieel zijn om te kunnen veranderen.

Tijdens de visualisatie worden niet alleen de oude, belemmerende overtuigingen en emoties opgelost, ze worden vervangen door helpende overtuigingen. 

Zonder alle belemmeringen, die jouw doen en laten, jouw leven, zo bepalen, ben je in staat om de stappen te zetten die je eerder niet kon of durfde te zetten, de keuzes te maken die je eerder niet maakte en zo het leven te leiden dat bij jou past! 

 

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg

Het klinkt heel logisch. En toch zal je zelf ook gemerkt hebben dat dingen anders doen in je leven, veranderingen aanbrengen (al zijn ze nog zo klein), voor veel interne weerstand kunnen zorgen.

Dat is niet gek, je brein is erop gericht om je veilig te houden en nieuwe activiteiten zijn niet voorspelbaar en worden daarmee als 'onveilig' gekwalificeerd: jouw 'reptielenbrein' neemt het over. 

Dat verklaart mede waarom je vaak terugvalt in oud gedrag! Al wil je nog zo graag veranderen, je eigen brein werkt tegen, in een ultieme poging om je juist te beschermen. Dat betekent dat je een methode nodig hebt die dit mechanisme 'omzeilt', een methode die direct met je  onderbewuste werkt en daar de transformatie in gang zet.

Vrouwen zijn geen 'kleine mannen

Er zijn vele methoden en technieken in de mentale gezondheidszorg en persoonlijke ontwikkeling, die gemaakt zijn om mensen te helpen bij het oplossen van hun problemen en belemmeringen.

Helaas ervaren veel vrouwen dat zij, vaak ondanks dat zij verschillende trainingen en cursussen hebben gevolgd, coaches en psychologen hebben bezocht en/of zelfhulpboeken hebben gelezen, geen DUURZAME transformatie hebben doorgemaakt.

Vaardigheden zijn weliswaar vergroot, net als inzichten, maar zodra ze opnieuw onder druk komen te staan of veel stress ervaren, geven ze aan 'terug te vallen' in oud gedrag. 

Dit kan voelen als falen, terwijl daar absoluut geen sprake van is!

Het is niet jouw 'schuld' en het betekent zeker niet dat je niet genoeg je best doet!

Het heeft ermee te maken dat de meeste coachingsmethoden -en technieken vooral gemaakt zijn door en voor mannen

Ja, je leest het goed, de meeste methoden en technieken en oplossingen in coaching en zelfs in de (geestelijke) gezondheidszorg zijn gebaseerd op het mannelijke brein en lichaam.

En heel veel van die oplossingen werken simpelweg niet voor vrouwen.

In tegendeel, ze brengen ons nog verder van onszelf...

Creatrix® werkt wel!

Daarom heeft Maz Shirmer, oprichtster van het Institute of Women International, na jarenlang onderzoek naar de werking van het vrouwenbrein, -hart en -lichaam een methode, speciaal voor vrouwen ontwikkeld.

Creatrix® werkt op basis van epigenetica en pakt ook negatieve emoties en overtuigingen aan die genetisch zijn overgedragen van generatie op generatie.

De totaalaanpak zorgt voor diepgaande transformaties; je gaat anders denken, je anders voelen en je gaat anders doen! Nu, maar ook in de toekomst.

Creatrix® is niet te vergelijken met bijvoorbeeld psychotherapie, NLP, EMDR, EFT of hypnose; het is vollediger, sneller, effectiever en met blijvende resultaten.

Je kunt met Creatrix® alles aanpakken wat je belemmert om je leven te leven zoals jij dat wilt.

In onderstaande video legt Maz Schirmer uit wat Creatrix® is en hoe het werkt.

De 6 pijlers van  Creatrix®.png

Voordelen van Creatrix ®

  • Vrouwen hebben, naast commitment en motivatie, ook andere belangrijke elementen nodig om effectief aan de slag te gaan met uitdagingen en voor transformatie.​​

  • Vrouwen hebben andere liefdevolle en krachtige vrouwen om zich heen nodig voor ondersteuning, veiligheid, identificatie en verbinding.

 

  • Vrouwen ondersteunen elkaar door middel van aanmoediging, validatie en acceptatie, waardoor het makkelijker is om je eigen oplossing voor een probleem te vinden, met minder druk om aan de verwachtingen van je omgeving te voldoen. Ervaringen delen, het gevoel hebben dat je er niet alleen voor staat en ook herkenning zijn belangrijke ingrediënten voor zelfacceptatie en voor transformatie. 

  • De masculiene manier van oplossingen inzetten en op wilskracht proberen vol te houden prikkelt, net als 'doelen stellen' en afvinken vooral het mannelijke brein, maar haalt vrouwen vaak uit hun (van nature cyclische) flow en creatiekracht.

 

  • Wij hebben andere manieren van perspectief (waar werken we naartoe en hoe) nodig, met oog voor het proces en tussentijdse overwinningen. Daarnaast moeten we voelen dat wat we aan het doen zijn klopt, in het hier en nu. Niet alleen straks, later, ooit.

Klik op de button hieronder om te lezen over de voordelen die Creatrix® voor jou kunnen hebben.

bottom of page